image
call to action

INTERVIEW GEORGE TWEEWIELERSOM DE HOEK VAN
OOSTSTAETE

Zijn hele leven woont George al in Oud-Beijerland en dertig jaar daarvan heeft hij een fietsenwinkel. Toen uitbreiding nodig was voor het grote assortiment e-bikes, verhuisde George Tweewielers naar de Julianastraat 56. “Goeie plek hebben we hier zo bij de entree naar het centrum. Alle ruimte en perfect bereikbaar. En straks komt om de hoek het mooie Ooststaete, wat een verbetering is ten opzichte van wat het nu is”, zegt George enthousiast.

“Mijn vrouw en zoon zijn ook in de zaak werkzaam en daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers rondlopen. Een fijn team, waarmee we onze klanten de service kunnen bieden waar we bekend om staan. Mensen die bij ons een fiets kopen, krijgen er vier servicebeurten bij in de twee jaar na aankoop. Daarna nodigen we ze nog één keer per jaar uit voor een check. Ik zeg altijd, je kunt je fiets beter onderhouden dan langskomen als hij het niet meer doet. Dan zijn de kosten vaak vele malen hoger. Leuk ook dat we hierdoor veel meer een band opbouwen met onze klanten.”

DE FIETSENSPECIALIST VAN DE HOEKSCHE WAARD

George Tweewielers staat in de regio bekend als dé plek waar je moet zijn voor een e-bike, stadsfiets of kinderfiets. Het assortiment is zeer uitgebreid. Naast bekende, hoogwaardige merken als Batavus, Sparta en Gazelle zijn er ook fietsen in een nog hoger segment te krijgen. Denk hierbij aan Riese & Müller. Ook wie een gebruikte fiets zoekt of een scooter wil personaliseren, kan bij George terecht. Toch handig als dat om de hoek kan.

E-BIKES ZIJN NIET AAN TE SLEPEN

Als we George vragen hoe het ondernemen hem vergaat, geeft hij aan dat hij niets te klagen heeft. “De vraag naar e-bikes is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Bij gebrek aan de mogelijkheid om met vakantie te gaan, kozen veel Nederlanders ervoor om in eigen land dagjes op de fiets weg te gaan. Met een e-bike verplaats je je gemakkelijk vele kilometers. De tijd dat je een elektrische fiets kocht als je minder goed ter been bent, is voorgoed verleden tijd. Zelfs de jeugd verkiest de e-bike boven het openbaar vervoer.”

KOM VOORAL LANGS

“De keuze van e-bikes is enorm. Leuk om te zien dat de ontwikkeling zo snel gaat. Veel elektrische fietsen hebben nu de motor en accu in het frame, waardoor de zwaartekracht beter verdeeld is. Ik leg het mensen graag persoonlijk uit als ze in de winkel zijn. Een middagje een fiets testen, raad ik altijd aan. Dat kan prima hier in de prachtige omgeving van de Hoeksche Waard. Als het bevalt, kunnen we vaak snel schakelen. Ik heb aardig wat fietsen op voorraad en nodig de nieuwe bewoners van Ooststaete van harte uit eens langs te komen.”

Verkoop

Foto

ONTWIKKELING

Foto

Social media

background image