image
call to action

INTERVIEW HOEKSCH HYPOTHEEKHUYSMAAK KENNIS
MET HET HOEKSCH
HYPOTHEEKHUYS

Denkt u aan verhuizen? Dan wilt u vast eerst weten wat daarvan de financiële consequenties zijn. Naast de locatie en grootte van het huis, zijn de betaalbaarheid en maandlasten immers doorslaggevend. Fijn als u in zo’n geval wordt bijgestaan door iemand die verder kijkt dan het moment en ook een zorgeloze toekomst meeneemt in het advies. Arno de Koning en Arwin de Koning van het Hoeksch Hypotheekhuys en VP Wonen zijn zulke adviseurs.

Arwin woont en werkt in Oud-Beijerland en is al bij diverse nieuwbouwontwikkelingen van BOwonen betrokken. Met plezier sluit hij ook aan bij Ooststaete. “Ja, gaaf plan. Het is nu een verpauperd stukje Oud-Beijerland. Ik draag mijn dorp een warm hart toe en ben blij om te zien dat door dit soort hoogwaardige nieuwbouwontwikkelingen ons dorp nog mooier wordt. Leuk ook dat BOwonen de samenwerking opzoekt met lokale partijen uit het dorp. Dat typeert onze mentaliteit. We supporten elkaar waar mogelijk.”

PROFITEER VAN SAMEN 50 JAAR ERVARING

Arwin en Arno hebben ‘VP Wonen’ - wat al 15 jaar in Hellevoetsluis zit - uitgebreid met hun nieuwe bedrijf ‘Hoeksch Hypotheekhuys’, een onafhankelijk hypotheekadviesbureau dat met tientallen banken samenwerkt. “We hebben allebei 25 jaar ervaring als financieel adviseur. De opgedane kennis zetten we graag in om de woondroom van potentiële kopers waar te maken. Onze aanpak is persoonlijk. We ontvangen op kantoor of komen bij de mensen thuis. Natuurlijk organiseren we dit coronaproof. Een online ontmoeting is ook mogelijk. We passen ons aan de wensen van de klant aan.”

ELKAAR LEREN KENNEN

“In het eerste gesprek verkennen we de wensen en de levensfase waarin iemand zich bevindt. Starters hebben andere financieringsbehoeften dan mensen die Ooststaete zien als een mooie plek om gelukkig oud(er) te worden. En hoe zit het met arbeidsongeschiktheid of pensioen? Speelt eerder stoppen met werken in uw gedachten? We nemen alles mee en komen dan met maatwerkadvies. Door de korte lijnen die we met BOwonen hebben, kunnen we snel schakelen en dat is fijn. Als team kunnen we kopers ontzorgen.”

IS HET SLIM NU TE KOPEN?

De huizenprijzen zijn hoger dan vier jaar geleden. Is het wel slim om nu te kopen? We vragen het de heren. Ze zijn stellig. “Zeker! Vier jaar geleden was de koopsom lager, maar doordat de rente hoger was, betaalde je uiteindelijk meer per maand. Hoeksch Hypotheekhuys biedt scherpe rentes. We adviseren deze historisch lage rente dan ook voor twintig of dertig jaar vast te zetten. Dat nemen ze je nooit meer af! Voor deze appartementen is er nog een extra voordeel door het energieneutrale aspect. Diverse banken geven rentekorting of bieden ruimere financieringsmogelijkheden. Eigenlijk heel logisch als je bedenkt dat je maandlasten minder zullen zijn door de lagere energierekening.”

TIP TOT SLOT

“We kijken ernaar uit kopers van Ooststaete te ontmoeten. Superleuk trouwens dat er ook studio’s voor starters komen. Als we tot slot nog een tip mogen geven: De gemeente Hoeksche Waard heeft een Starterslening voor mensen die nog nooit een huis hebben gekocht en nog geen 36 jaar zijn. Ideaal! Check even de site van de gemeente voor het complete rijtje met voorwaarden of vraag ons om uitleg.”

Verkoop

Foto

ONTWIKKELING

Foto

Social media

background image