image
call to action

INTERVIEW Peter van HeesMEDITERRAANS
GENIETEN

Voor de deur staat een knus terras met zicht op de haven. Binnen is het warm en sfeervol. Alsof je een Italiaanse enoteca binnenstapt. Sinds 2012 is Vino D’Amigo een begrip in de Hoeksche Waard. Hier moet je zijn voor de beste wijn, mediterrane hapjes en een goed gesprek.

Oprichter en eigenaar Peter van Hees runt Vino D’Amigo. Dat doet hij nu samen met zijn dochter Kim, maar ooit stond hij aan het roer met zijn zwager en twee goede vrienden. Als hobby waren de mannen te vinden op talloze evenementen met hun wijnen en spijzen. Toen Peter het plan vatte zijn goede baan op te zeggen en fulltime te ‘wijnen’, verklaarden de drie hem voor gek. “De samenwerking stopte, maar de vriendschap bleef. We treffen elkaar nog geregeld, natuurlijk onder het genot van een goed glas wijn.”

ZAKELIJK OVERLEG AAN DE KEUKENTAFEL

Als we Peter vragen wat Vino D’Amigo typeert, vertelt hij enthousiast. “Wij hebben 150 à 160 verschillende wijnen uit Italië, Spanje en Portugal. Die wijnen importeren we via familiebedrijven waar ze, bij wijze van spreken, elke druivenstok kennen. Als ik langs de wijnboeren ga, vinden de gesprekken plaats aan de keukentafel. Dat vind ik de leukste manier van zakendoen. De lekkerste hapjes die we dan voorgeschoteld krijgen, laat ik voor onze zaak (na)maken door chef-kok Edwin van der Meeren van de Garage Traiteur. Zo brengen we smaak en gevoel samen en geven we onze gasten een momentje vakantiegevoel. Gewoon in ons eigen Oud-Beijerland.”

GOEIE PLEK

Peter kwam in 1988 in Oud-Beijerland wonen. “Fijne plek! Het is hier nog zo lekker gemoedelijk en authentiek. Tof om te zien dat BOwonen het dorp verrijkt met hoogwaardige nieuwbouw. Ooststaete ligt op een toplocatie. Mensen die hier kopen, wonen aan de entree van het centrum. Ideaal toch, op loopafstand van Vino D’Amigo.”

Wil je genieten van de wijnen van Vino D’Amigo, een geweldige wijnreis maken of een wijncursus volgen? Check even de website. www.vinodamigo.nl

Verkoop

Foto

ONTWIKKELING

Foto

Social media

background image